Letnia promocja na certyfikację systemów zarządzania
Dostępne raty

Certyfikacja ISO 22000 - Zarządzanie Bezpieczeństwem Żywności

ISO 22000

IMQ oprócz certyfikacji na zgodność z podstawowymi normami ISO 9001, ISO 14001, ISO/IEC 27001, ISO/TS 16949,OHSAS 18001, posiada również akredytację do przeprowadzania certyfikacji na zgodność z następującymi normami mającymi zastosowanie w sektorze spożywczym:

 

Certyfikacja Systemów Zarządzania Jakością w sektorze spożywczym wg normy ISO 22000
Certyfikacja Systemów Zarządzania Jakością w sektorze spożywczym wg normy ISO 22000
Certyfikacja systemów kontroli opartych na metodzie HACCP dla sektora spożywczego wg  wytycznych UNI 10854:1999
Certyfikacja Systemów kontroli opartych na metodzie HACCP dla sektora spożywczego wg wytycznych UNI 10854

ISO 22000: system zarządzania bezpieczeństwem żywności

ISO 22000 jest normą systemową umożliwiającą każdemu przedsiębiorstwu, dużemu lub małemu, zorganizowanie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami. Wielką zaletą normy ISO 22000 jest ujednolicenie sposobu zarządzania bezpieczeństwem w całym łańcuchu żywnościowym obejmującym podmioty bezpośrednio związane z produkcją rolno spożywczą (np. produkcja podstawowa i przedsiębiorstwa zajmujące się przetwórstwem) oraz podmioty związane z łańcuchem dostaw (np. producenci opakowań, firmy logistyczne, przedsiębiorstwa zajmujące się czystością
i dezynsekcją).

Mimo iż norma ISO 22000 może być stosowana niezależnie od innych norm, jest ona całkowicie zgodna z normą ISO 9001. Przedsiębiorstwa, które uzyskały certyfikat ISO 9001, mogą zatem rozszerzyć zakres własnego certyfikatu o normę ISO 22000. Liczne punkty zbieżne z normami z rodziny BRC i IFS umożliwiają również wykonanie następnych audytów, dzięki czemu oszczędza się czas i środki.

Zapraszamy do współpracy.